Met de pot mee eten of niet?

Persoonlijk denk ik dat honden en katten niet met de pot mee mogen eten. Gekookt eten krijgen ze in de natuur toch ook niet? Dan praat ik nog niet eens over het zout en de kruiden die ze dan naar binnen kunnen krijgen. En toch lees ik steeds vaker andere reacties van diereneigenaren. Sommige dieren krijgen een gezondere vacht, blijven beter op gewicht, hebben een gezondere ontlasting, minder jeuk en zelfs geen gebitsproblemen.

Maar er wordt dan er niet gesproken over gevaarlijk voedsel zoals als noten, chocolade, mosterd, rauwe ui en ontbijtkoek, om maar een paar dingen te noemen.

Dexter is altijd al een moeilijke eter geweest. Als pup was hij al kieskeurig met wat er in zijn etensbakje kwam. Zijn brokjes alleen heeft hij nog nooit willen eten. Ja, wel met iets lekkers er door zoals bijvoorbeeld Cesar met kip. Hier was Dexter gek op, totdat hij op iets oudere leeftijd steeds vaker zichzelf begon te krabben en zijn vacht dof werd. Bij navraag aan de voedingsdeskundige bij de dierenarts werd mij geadviseerd om hiermee te stoppen. Dexter bleek allergisch te zijn voor dit soort voedsel. Toen ben ik overgegaan op diepvriesvlees voor honden. Dexter kreeg hiervan ongeveer een kleine eetlepel per keer door zijn brokken. Dit ging een paar weken goed, totdat hij er weer genoeg van kreeg en ik weer iets anders moest verzinnen. Nu is Dexter bijna vijf jaar, maar tot een klein half jaartje terug heb ik steeds een strijd moeten leveren met Dexter om het juiste voer voor hem te vinden, zodat hij vrijwillig ging eten. Ik heb echt van alles uitgeprobeerd. Spelletje spelen met zijn brokjes, weg werpen en hij vloog er soms achteraan om deze dan op te eten. Soms liet hij zich verleiden door een lepel met brokjes vermengd met vlees voor zijn neus te houden, om hem zo naar zijn voerbak te leiden. Druppeltjes zalmolie of verkruimeld schapenvet. Zijn voerbakje neerzetten en als hij niet wilde eten dan haalde ik het weer weg om het na een uur weer neer te zetten. Helaas hield Dexter dit langer vol dan ik, want het langste dat ik heb volgehouden was 3 dagen. Maar Dexter vertikte het om vrijwillig te eten. De voedingsspecialist vertelde mij dat een hond nooit moedwillig honger zou willen lijden, dus uiteindelijk zal hij wel gaan eten. Nou, Dexter dus niet! De laatste paar maanden krijgt Dexter steeds zeer fijngesneden rauw kippenvlees ( ±1 bij 1 cm) door zijn brokken vermengd. Dit is wel een groot succes. Tegenwoordig staat hij te popelen als zijn eten wordt klaargemaakt.

Dexter krijgt geen menseneten. maar wel kaasblokjes, hier is hij gek op,  en broodkapjes en natuurlijk het leeglikken van de yoghurt-dessertschaaltjes. Hier blijft het wel bij,

Dexter blijft gewoon zijn brokjes eten, want daar zitten alle belangrijke voedingsstoffen in die hij nodig heeft.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: