Op de fiets.

Gisteren konden wij eindelijk weer eens heerlijk fietsen. Onze keuze viel op de fietsroute: Nat. Park Kennemerland bij Haarlem.
Dexter in zijn nieuwe mand. Dit ging echt heel goed. Zoals gewoonlijk krabt Dexter aan mijn arm als Sjaak het ook maar even het lef heeft om voor ons in te halen.Al is het maar hooguit 35 cm, Dexter waarschuwt mij direct dat Sjaak ons inhaalt.
Ook piept Dexter als Sjaak bij ons wegloopt voor het maken van foto’s. Maar verder hield Dexter keurig zijn gemak.
Voor wij het park in fietsten, zagen wij wel een bord dat honden niet los, maar ook niet aangelijnd in het park mochten komen. Toen wij bijna aan het einde van het park waren gekomen, werden wij staande gehouden door een boswachter. Hij wees ons erop dat het verboden is om honden überhaupt mee te nemen in het park. Ik vertelde hem dat ik ervan uit was gegaan dat het wel goed was als de hond, zoals Dexter vast in de mand zat en niet zou worden ‘uitgelaten’.

Maar dit was naïef van mij, want andere eigenaren zouden wellicht hun hond wel laten meerennen naast de fiets of de hond even zijn behoefte laten doen. Tja, de boswachter kon natuurlijk niet aan onze neuzen zien dat wij dit niet zouden doen. Hij vertelde ons dat hij het bij een waarschuwing zou laten, anders zou het ons € 100,00 gaan kosten.Oeps, dat is dus heel duur.
Eerlijk gezegd heb ik er op deze manier nooit zoveel aandacht aan besteed.

Een bord van verboden voor honden was eigenlijk alles waar ik oplette.

 

 

Afijn, wij zullen voortaan beter opletten.

Hoe dan ook, het was een prachtige fietsroute. Het park is erg mooi en zeer aangenaam om doorheen te fietsen. Dit hebben wij dus toch maar weer mooi meegenomen.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: