Dexter trekt aandacht kinderen

De meeste kinderen zijn meestal gelijk dol op Dexter zodra ze hem zien. Soms zijn ze wel een beetje bang voor honden, dus durven ze niet te dicht bij Dexter te komen. Maar dan prijzen ze hem op gepaste afstand, in de vorm van: “Ach, wat een mooi hondje!” of Kijk pappa/mamma, daar, wat een lief hondje hé?”. Maar ook vaak stormen ze vol overgave op hem af en proberen hem direct te aaien. Voor Dexter geen probleem, vind het juist geweldig. Aandacht!
Het probleempje bij Dexter is echter wel dat hij in zijn enthousiasme tegen de kinderen opspringt en ze heel graag wil likken, het liefst in het gezicht. Maar logisch, dan wordt het opeens wel een beetje eng voor kinderen. Natuurlijk proberen wij dit ten alle tijden ter voorkomen, maar Dexter is vaak wel heel erg enthousiast, dus ook vaak te snel. Nu waren er op de camping twee kinderen op bezoek. een meisje van 6 en een jochie van bijna 4 jaar. Samen dol op Dexter en wilden graag met hem spelen en kunstjes doen.
Dexter kan niet veel kunstjes, maar een pootje geven voor iets lekkers lukt hem wel. Dat wilden de kinderen ook. Maar tot Dexter zijn grote vreugde werd het lekkers hem al gegeven voordat hij iets hoefde te doen. Na het een paar keer voor te hebben gedaan en begeleid, lukte het meisje uiteindelijk wel, maar het ventje was hier gewoon nog even te jong voor, het lukte hem dus niet. Maar steeds iets lekkers geven is natuurlijk ook erg leuk!
Samen met de kinderen had Dexter veel pret en wij van het geheel natuurlijk.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: