Gezellig op de fiets.

Het is prachtig mooi weer, dus wij besluiten om eindelijk weer eens te gaan fietsen. Gek genoeg is dit weer voor het eerst dit jaar dat wij een fietstochtje maken.
Dexter bereiden wij, wat betreft de warmte, goed voor door hem een cool-matje in zijn fietsmandje te geven en hij krijgt zijn cool-vestje aan. Parasolletje boven hem en fietsen maar. Dexter wil wel heel graag mee, maar begint toch, eenmaal in zijn fietsmandje, heftig te blaffen. Vreemd, want hij blaft sporadisch en zeker niet achter elkaar. Gelukkig kalmeert hij na 1 á 2 km. Onderweg protesteert hij nog wel zo nu en dan, maar het is te doen. Wij fietsen naar Den Oever en eenmaal daar aangekomen mag Dexter even lekker rond snuffelen en rennen, wat hij dan ook van harte doet.
De fietsmand geeft Dexter weinig bewegingsvrijheid, mede door het riempje waar hij aan vast zit. Wij besluiten om Dexter niet meer aan zijn riempje vast te maken om te kijken hoe hij zich dan gedraagt. Wij hoeven niet bang te zijn dat hij uit zijn mandje springt, want hij is geen held en vind een eventuele sprong veel te hoog. Wij proberen het een klein stukje en Dexter reageert hier goed op. Hij lijkt wat ontspannender. Dus wij laten hem los in zijn fietsmand zitten. Dit is een hele verbetering voor ons, maar ook zeker voor Dexter.
Via het Robbenoordbos en het Dijkgatbos fietsen wij terug naar huis. In het bos houdt Dexter zich extra rustig, blijkbaar vindt hij dit erg interessant en wij passeren nog een aantal koeien die het fietspad bezetten, maar daar reageert Dexter totaal niet op.
Eenmaal thuis, slaapt Dexter voor de rest van de avond en wil ook niet meer een rondje om. Moe van alle indrukken.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: