Ingebouwde wekker?

Het is echt ongelofelijk!
Dexter is een hondje die zelden aangeeft dat hij uit wil. Natuurlijk heeft hij overdag zijn vaste uitlaat momenten, maar mocht het door omstandigheden het uitlaatmoment iets later worden, dan laat Dexter dat gewoon over zich heen komen.
Hij geeft op zulke momenten niet aan dat hij uit moet. Tot voor ongeveer een half jaar terug ging Dexter aan het eind van de avond ook niet uit, want dan kregen wij hem echt met geen mogelijkheid mee naar buiten. Hij werd dan aan de riem gezet en vervolgens zette Dexter zijn pootjes schrap om zich niet hoeven verplaatsen. Dexter liet zich onder groot protest meenemen voor een laatste rondje.
Tot het moment dat ikzelf Dexter mee uit vroeg. Dat vond Dexter heel bijzonder en ging dansend met mij mee. Na één of twee weken vond Dexter het wel weer genoeg en was opeens niet meer zo enthousiast om uit te gaan, dus lieten wij het er maar weer bij dat Dexter aan het einde van de avond niet meer uit ging.

Maar Dexter heeft een eigen willetje!
Na een paar weken begon Dexter tegen een uur of elf druk door de kamer te trippelen, kwam bij mij langs, keek mij vragend aan en trippelde vliegensvlug naar de deur, om vervolgens weer snel naar mij te trippelen. Dexter gaf dus aan dat hij uit wilde. Dolblij danste Dexter zijn rondje, als ik met hem mee ging.
Dit werd een redelijk vast ritueel, dat wil zeggen, als het hem zo uit kwam tenminste. De ene avond niet, de andere wel. Net hoe Dexter zijn zin was. Dus wij besloten om het maar aan Dexter over te laten. Gaf hij niet aan dat hij uit wilde, dan gingen wij niet, gaf hij aan van wel, nou dan gingen wij samen een klein rondje lopen.

Tegenwoordig is het weer ietsje anders. Klokslag half elf geeft Dexter op zijn eigen dwingende wijze aan dat het tijd is om uit te gaan. Hij tolereert geen uitstel, nee ik wil nu uit.

Er is volgens onze beleving niets wat erop wijst dat het half elf is, geen woord, of actie, niets.
Maar Dexter heeft een ingebouwde wekker die hem seint dat het tijd is. Wil ik een stapje op voor zijn en laat ik vijf minuten voor tijd Dexter weten dat wij uit gaan, laat hij zijn onwil duidelijk zien en verzet zich.

Waf: “Hé, kijk eens op de klok! Het is nog géén tijd, mijn wekker is niet af gegaan. Waffff.”

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: