Met de schouders tegen de muur.

Dexter heeft de bijzondere gewoonte om graag met zijn rug tegen de muur te liggen, maar het valt hierbij wel steeds op dat hij het liefste een hoek zoekt, om daar dan vervolgens met zijn schouders strak tegen een hoek gedrukt gaat liggen. Dit kan natuurlijk overal zijn, zoals een tafelpoot of een stoelpoot, maar ook muurhoeken zijn geliefd bij hem. Ik vraag me af waarom een hond dit doet, dus ging ik op zoek naar een verklaring. Deze heb ik niet gevonden. Wel stuitte ik op het gegeven van honden die met hun kop tegen de muur aan gaan staan. Dit blijkt dus wel een hele speciale reden te hebben, dus ik ben op onderzoek uit gegaan.

Honden (en katten) kunnen natuurlijk niet praten met ons. Toch hebben zij een manier ontwikkeld waarmee ze duidelijk kunnen maken dat er iets aan de hand met hun is.
Als een hond (of kat) met zijn kop tegen een muur of ander object aandrukt, duidt bijna altijd op een neurologische aandoening. Dat wil zeggen hersenschade, tumoren, infecties, een beroerte of andere problemen. Dit betekend dat je ALTIJD zo snel mogelijk naar een dierenarts moet gaan. Deze houding is namelijk een symptoom van een aandoening en wordt ook wel ‘head pressing’ (hoofd drukken) genoemd. Het is dus een signaal van je huisdier die je heel serieus moet nemen. Het komt gelukkig niet vaak voor, maar je kan maar beter alert zijn.

 

bron: foto:http://www.tipsenweetjes.nl/

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: