Huhh?… neusgaten vergroten?.

Ik las in een blog van dierenarts Kelly over het vergroten van de neusgaten bij honden.Dit is iets waar ik nog nooit van gehoord had, Dus begon ik het vol belangstelling te lezen. Het blijkt dat dit soort operaties voornamelijk wordt gedaan bij honden met een verkorte snuit, zoals Franse buldogs en Mopshonden en Pekineesjes, maar ook heel soms Cavaliers. Dit zorgt ervoor dat de hond met deze aandoening, heel slecht kan ademen. Doordat de neusgaten van deze hondjes als het ware dichtgedrukt worden is het alsof uw hond door een rietje moet ademhalen. Dit verklaard tevens het snurkende geluid of knorren wat deze honden vaak doen. Bij een normale luchtpassage door de neus behoor je geen geluid te horen. Het blijkt dat na een operatie de hond die dit heeft ondergaan minder snurkt, veel minder hijgt en hierdoor veel meer energie heeft. Ik heb diverse sites gelezen over dit onderwerp. Dexter is een soort Cavalier die ook een korte snuit heeft.

Dexter is ook een kampioen in hard, heel hard snurken. Maar als ik Dexter zijn neusje bekijk, dan kan ik gelukkig de conclusie trekken dat zijn neusgaten normaal van vorm zijn. Dus beslist geen neusgaten vergroting voor Dexter.

* Ken jij honden die deze operatie hebben ondergaan en wat is het resultaat hiervan?

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: