Dexter is weer gezond.

Dexter is ongelofelijk goed uit zijn oververhitting gekomen. Eenmaal thuis, hebben wij hem voorzichtig van de auto naar de voordeur laten lopen en dit ging geweldig goed. Binnen liep hij gelijk naar zijn kleedje. ’s Nachts hebben wij Dexter bij ons op de slaapkamer gehouden. Ook hier heeft hij de nacht goed en rustig doorgebracht. Zondagochtend is hij een klein rondje om geweest en het plassen ging prima. (blijkbaar zijn zijn nieren oké) Bij het ontbijt kwam Dexter uit zichzelf al om een klein stukje ei vragen, iets wat hij iedere zondagochtend krijgt. Dit bracht ons natuurlijk in juichstemming, want dit betekent dat hij zich de normale dingen herinnert. Dit gaf ons het idee dat er met zijn hersentjes waarschijnlijk niets mis is. Dexter ging in de loop van de dag steeds meer bekende dingen doen, zoals ons steeds in de gaten houden en volgen, het zelf aangeven te willen spelen of zelfs een beetje stoeien. Ook begon hij zelf op de voor ons bekende manier om een hondenkoekje te vragen. Als wij naar buiten gingen, volgde hij ons ook en ging gezellig op een koel schaduwplekje liggen. Dexter sliep vaak en veel, maar dat is natuurlijk logisch als je bedenkt wat zijn lijfje heeft moeten doorstaan. Wat een energie! Dexter heeft ook normaal zijn brokjes opgegeten, dus dit ging ook goed.
Pas in de vroege avond zijn wij weer met hem uitgegaan. Dexter liep heel vrolijk mee te trippelen. En wederom heeft Dexter normaal geplast en zelfs gepoept.
Dexter doet alles dan wel rustiger dan normaal, maar hij begint steeds meer en meer op onze oude, bekende Dexter te lijken. Wij raken hierdoor dan ook steeds meer van overtuigd dat Dexter zonder fysieke schade dit hele gebeuren heeft doorstaan.
Vanochtend zijn wij bij de dierenarts geweest voor een extra controle. Na ons verhaal te hebben aangehoord en Dexter te hebben nagekeken, kwam hij tot de conclusie, dat hij het niet nodig acht, tenzij wij het zelf perse willen, om een bloedonderzoek te doen voor zijn nieren. Mocht het zo zijn dat Dexter na een paar dagen toch een terugval krijgt, dan moeten wij hem direct bellen en zal hij Dexter, als het nodig blijkt te zijn, 24 uur aan het infuus leggen.
Al met al is Dexter er, als door een wonder, goed tot héél goed uitgekomen. Dexter is weer de oude, vrolijke en ondernemende Cavalier die hij altijd al was. Dexter is een gezonde, sterke Cavalier!

Ondertussen is er wel hier en daar een discussie ontstaan of Dexter wel met koud water gekoeld had mogen worden. De meningen zijn hierover verdeeld, maar als Dexter niet zo was behandeld, hadden wij Dexter niet meer bij ons gehad. Dit was een noodsituatie, waarbij Dexter zo snel mogelijk gekoeld moest worden, want zijn lichaamstemperatuur was levensgevaarlijk hoog! Wij zijn de dierenarts zeer dankbaar!

Het verhaal van Dexter is om een ieder te waarschuwen dat je hond door de warmte oververhit kan raken, niet alleen door hem in een gesloten auto te laten of met hem te gaan rennen, spelen, maar ook in de schaduw en met aangepaste maatregelen kan dit gebeuren.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: