Tips bij warm of zonnig weer:

Laat je hond nooit lange tijd in de zon of in de warmte (dus ook niet in de auto!) zitten of liggen. Hij moet altijd de mogelijkheid hebben een koele plek op te zoeken. Zorg voor fris drinkwater. Beperk de lichaamsbeweging van je viervoeter. Laat hem niet te uitbundig ravotten, of te lang achter een bal of stok aanrennen.
Neem je hond niet mee naar hete stranden, recreatieterreinen e.d., tenzij hij daar op een beschaduwde plaats kan liggen, regelmatig in het water kan afkoelen en steeds over fris drinkwater beschikt.
Wees in verband met ziekten voorzichtig met sloten en vijvers, waar je hond graag in zwemt. Als je dode watervogels of vissen signaleert (botulisme), moet je voorkomen, dat de hond in het water gaat of ervan drinkt. Bovendien moet je altijd zorgen, dat je hond goed is ingeënt tegen de ziekte van Weil.

bron: Hondenschool HBSV

 

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: