Alleen in de auto: Levensgevaarlijk!

De warme dagen komen er weer aan en dat betekent helaas ook dat er vrij regelmatig een melding komt van honden die in een gesloten auto zijn achtergelaten. Vreselijk, dit is onverantwoord, dat weet iedereen.
Vaak denken mensen even snel een winkel in te kunnen gaan, of even ergens langs gaan. Men beseft dan vaak niet dat bij warm weer het in een auto de temperatuur heel snel omhoog schiet, zelf als de auto in de schaduw staat en een raam een beetje open, het dan veel te warm voor een hond.
De hond krijgt dan last van oververhitting, hierbij moet je denken aan: hijgen, kwijlen, braken en eventueel bloederige diarree.
De hond reageert niet meer op normale prikkels en stort ineen.
Twijfel dan niet, maar verlos de hond uit zijn benauwde situatie. Leg de hond op een koele, schaduwrijke plek en laat koud water over hem stromen. Breng daarna de hond direct naar een dierenarts.
Neem een hond nooit mee in de auto, als je daarna genoodzaakt bent om hem in de auto achter te laten. Laat hem liever thuis in zijn vertrouwde omgeving.
Daar weet hij altijd wel een koel plekje te vinden.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: