Waar een fokker aan moet voldoen

Een fokker die zich kritisch naar jou opstelt, geeft aan niet zomaar een pup te verkopen. Een goede fokker zal vragen naar je motivatie voor de keuze van zijn/haar ras. De fokker zal vragen naar je mogelijkheden en wat je de hond kunt bieden. De goede fokker zal proberen te achterhalen of je niet een impulsaankoop doet. Deze kritische houding van een fokker komt niet bij iedereen even prettig over.Maar het geeft wel aan dat de fokker serieus bezig is met het fokken van honden en het verkopen van zijn puppy’s. En goede zaak dus. Je weet direct dat de kans dat deze fokker goed is, groter geworden is.

Een goede fokker zal een realistisch beeld schetsen betreffende het gekozen ras.
De fokker zal je wijzen op de eventuele veel voorkomende aandoeningen die bij het gekozen ras voorkomen.

Een fokker heeft tal van mogelijkheden om zich te onderscheiden van een minder goede fokker. Een goede fokker kan je goed en uitgebreid informeren over zowel de moeder- als de vaderhond. Informeer jezelf grondig en schroom niet kritische vragen aan de fokker te stellen. Een goede fokker zal hieruit afleiden dat je serieus met de aanschaf van een hond bezig bent.

Gezien de maatschappelijke ontwikkelingen van de afgelopen jaren, is er voor het bestuur van de Raad van Beheer op Kynologische Gebied in Nederland aanleiding ontstaan om serieuze stappen te ondernemen om te komen tot een vorm van certificering voor fokkers van rashonden. Met deze certificering kunnen de betere fokkers zich nadrukkelijk onderscheiden van de overige fokkers.
Certificering heeft tot doel een helder onderscheid te maken tussen malafide fokkers/honden-handelaren en serieuze rashondenfokkers en rasverenigingen, die aan een aantal kwaliteitseisen voldoen.
Bron: http://www.hondenplaza.nl en Raad van Beheer: http://www.houdenvanhonden.nl

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: