Een hond kiezen

Als je er over denkt om een hond te kopen, dan moet je je keuze wel zorgvuldig maken, want wil je een hond met of zonder stamboom hebben. Er zitten namelijk aardig wat verschillen tussen hond met of zonder stamboom.
Een hond met stamboom heeft beslist een paar voordelen ten opzichte van zonder.
Een hond zonder stamboom kan wat risico’s geven en van een handelaar afkomstig zijn. Wil je toch een hond met stamboom, dan is deze met goede zorg en verantwoording gefokt.

Ieder jaar worden er zo’n 60.000 tot 80.000 honden geïmporteerd. Een groot deel van deze honden, worden in Oost Europa uitsluitend voor de handel gefokt. Deze honden hebben geen internationaal erkende stamboom. Veel van deze fokkers nemen het niet zo nauw met de gezondheid, het welzijn en het gedrag van de honden als Nederlandse fokkers.
Zo hebben veel moederhonden continue nesten en dat meerdere jaren achtereen. Nederlandse moederhonden mogen maar één keer per jaar een nest hebben. Bij stamboomhonden is er bovendien een maximum aan het aantal nesten. Ook doen Oost Europese fokkers meestal geen gezondheidsonderzoeken bij de ouderdieren en zijn de pups nogal eens ziek. De slechte start zorgt er voor dat deze honden vaak gedragsproblemen vertonen. Deze pups worden voor een paar tientjes gefokt en verhandeld.
In Nederland zijn deze pups vervolgens goedkoper te koop via internet en marktplaats. Logisch toch?

Veel organisaties waarschuwen ervoor dat je een zorgvuldige keuze moet maken bij de aanschaf van een pup. Dat is niet altijd makkelijk. Voor je het weet ga je met een pup uit de grootschalige broodfok en puppyhandel uit Europa naar huis. Zonder dat je het door hebt. Zo draag je onbewust bij aan het in stand houden van de broodfok en puppyhandel.
https://www.houdenvanhonden.nl/kopen-verzorgen-en-opvoeden-van-je-hond/waarom-een-stamboomhond/

Bron: Raad van Beheer

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: