Hoe vechten tegen de malafide hondenhandel.

Gelukkig bestaan er mensen die verwaarloosde en zieke pups willen opvangen, adopteren en verzorgen. Maar dan is er toch alweer gefokt.
Ik denk dat, hoe moeilijk ook, vrijwel de enige manier om deze handel tegen te gaan is de mensen te waarschuwen tegen deze handel en ze te wijzen op de gevolgen hiervan. Jaarlijks worden tienduizenden pups door malafide hondenhandelaren in kofferbakken en kisten naar Nederland gesmokkeld, om te worden verkocht via hoofdzakelijk online handelsplaatsen. Allerlei rassen en kruisingen, de een nog schattiger dan de ander. Natuurlijk zijn ze volgens hun ‘zorgvuldig gefokt’ en ‘in huis opgegroeid’. Daarom is het belangrijk om kritisch te kijken naar de omstandigheden waaronder pups worden aangeboden.

Checklist Dierenbescherming foute puppyhandel:
1 Neem geen contact op als de advertentie geen duidelijke foto’s en informatie van het nestje en van de ouderdieren biedt.
2 ‘Google’ naam, nickname, e-mailadres en telefoonnummer van de handelaar. De kans is groot dat eventueel eerder gedupeerde klanten hun ongenoegen hebben geuit.
3 Foute handelaren hebben vaak géén handelsgeschiedenis (maar wel geruime tijd een account) óf het wordt juist zichtbaar dat ze meerdere nesten verhandelen.
4 Kopieer en plak de advertentietekst in Google. Uit de resultaten zal blijken waar dezelfde tekst verder te vinden is.
5 Neem altijd eerst per mail of schriftelijk contact op. Het geeft je nog even tijd om over je keuze na te denken en je hebt bewijs van contact, mocht je dat nodig hebben.
6 Ga minimaal twee keer langs bij het nest voordat je een puppy mee naar huis neemt. Een goede fokker of handelaar gaat hiermee akkoord.
7 Maak het geld over via je bankrekening. Op deze wijze heb je bewijs van aankoop en de correcte naam en adresgegevens.
8 Neem alleen een hond die al gechipt is en geregistreerd staat op de naam van de fokker of handelaar.

Bron: Dierenbescherming Nederland

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: