De puppy-checklist

Onlangs hadden wij contact met iemand die vertelde dat hij 15 jaar lang een bepaald ras heeft gefokt. Hij heeft in totaal 7 nestjes gehad. Nu fokt hij niet meer, want hij had 2 zwervers van hetzelfde ras uit Tsjechië geadopteerd. Beide honden hebben daar een ernstige blessure opgelopen. Dat heeft de man doen besluiten om voortaan alleen nog maar dit soort hondjes te adopteren.
Geweldig! Ik denk dat verwaarloosde honden beslist moeten worden opgevangen en geadopteerd, want zij verdienen allemaal een mooi en liefdevol leven.
Honden kunnen ons zo ontzettend veel geven, denk aan trouw, rust, vriendschap, veiligheid, ontstaan van sociale contacten en vertrouwen.

Er zijn veel mensen die in een opwelling besluiten om een hond aan te schaffen. Vele van hen kijken dan ook waar een hond te koop is en halen deze dan in huis. Vaak met alle gevolgen van dien.
Help mee om deze mensen van te voren te waarschuwen.
Er is een puppy checklist om te helpen om kritisch te zijn bij de aankoop van een hond. De checklist kun je vinden via http://www.licg.nl/62w/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-puppy-checklist.html

 

 

 

Bron: LICG(Landelijke Informatie Centrum Gezelschapsdieren

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: