Stop de broodfokkerij

Wil jij een hond (of kat), bedenk dan wel dat dit altijd geld kost. Niet alleen de aanschafkosten, zoals de aankoop van je pup, afhankelijk het ras, vanaf minimaal ±€ 750,- en natuurlijk ook de overige kosten voor de benodigde attributen, zoals mand, voerbak/waterbak, riem met halsband, borstel en speelgoed. Dan komt nog het dagelijkse voer, hondenkoekjes en de dierenartskosten voor de nodige vaccinaties.
Haal jij je pup bij een broodfokker vandaan, dan ben je wellicht goedkoper uit voor de aankoopkosten, maar de genoemde overige kosten blijven bestaan. Denk je nu echt goedkoper uit te zijn als je pup bij een broodfokker vandaan komt?
Pups die bij broodfokkers vandaan komen mankeren altijd wel iets.
De puppies zijn niet of heel slecht gesocialiseerd
De puppies zijn vaak ziek en sterven meestal kort na de aanschaf
Dit betekent altijd extra kosten voor medicatie,dierenarts bezoek en wellicht een extra dieet voor de pup.
Dus je bent veel geld kwijt voor je pup. Kosten die je waarschijnlijk had kunnen voorkomen door je pup bij een erkende fokker vandaan te halen.

Maar vooral: kopen bij een broodfokker zorgt ervoor dat je dierenmishandeling stimuleert, de broodfokker kan zijn praktijk hierdoor in stand houden en moederhonden en puppies zijn daar de dupe van.

Hoe herken je een broodfokker:
* een broodfokker fokt veel verschillende rassen
* een broodfokker kan (bijna) altijd puppies op voorraad leveren
* een broodfokker verkoopt zieke puppies
* de moederhonden worden vaak slecht behandeld, zien bijna geen daglicht en krijgen niet de aandacht en verzorging die ze nodig hebben, moederhonden krijg je dan ook niet te zien
* een broodfokker laat de hokken niet graag zien en zal een puppy vanuit een schuur o.i.d. in zijn huis aan je tonen, puppen worden (bijvoorbeeld) plastic kratten getoond zonder de moederhond erbij.

Advies van de Dierenbescherming: Als je een pup bij een fokker wilt kopen, vraag dan naar een erkend bewijs van vakbekwaamheid, de aanmelding bij het Bureau I&R-HKB en het UBN nummer. Let er ook op dat het dier de juiste vaccinaties heeft gehad. Honden moeten bovendien door de fokker zijn gechipt en geregistreerd.

Laten wij met z’n allen een vuist maken. tegen de broodfokkers, dus tegen dierenmishandeling!

 

Bron: http://www.Dierenbescherming.nl ,www.doggo.nl en http://www.worldanimalprotection.nl

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: