Deurbarricade

Onze kamerdeur was zwaar beschadigd door het gekrab van Dexter als wij afwezig zijn.
Als gevolg hiervan waren wij genoodzaakt om Dexter ’s nachts in zijn bench te zetten. Dexter vond dit niet echt leuk, maar ik vond het zeker niet leuk. In mijn ogen zette ik Dexter in een kooitje, achter tralies. Maar ja, Dexter afleren om niet meer aan de deur te krabben bleek een onmogelijke opgave te zijn.
Ondertussen hebben wij nu een nieuwe kamerdeur. Eentje die een extra harde laklaag heeft, dus hopelijk zullen de nageltje van Dexter hieraan niet snel terug te vinden zijn.
Wij hebben nu ook besloten om Dexter niet meer iedere avond in zijn bench te doen. Om toch te kunnen voorkomen dat Dexter schade aanbrengt aan onze nieuwe krasvrije deur, hebben wij een barricade gemaakt die wij iedere keer neerzetten als wij Dexter alleen in de kamer achter moeten laten, om boodschappen te doen of naar bed te kunnen gaan. De oplossing is niet fraai, maar wel effectief. Dexter is namelijk geen springer, de plank van 30 cm hoogte is voor Dexter echt een barricade, dus hij zal niet snel een sprong maken om bij de deur te komen.
“Waff, hé, waff, ik kan er heus wel overheen springen hoor, maar dan moet de deur wel open staan, anders durf ik niet. Stel je voor dat ik met mijn snuit tegen de deur aanstoot. Dan wordt mijn snuit toch nog korter! Waffpfff. ”

Bench uit de kamer, want die is nu gelukkig niet meer nodig. Dexter heeft zijn ‘vrijheid’ weer terug.

Bench uit kamer, Deur veilig, Dexter blij, wij blij.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: