Jaarlijkse gezondheidscontrole

Dexter is net terug van de DA, voor zijn jaarlijkse gezondheidscontrole. Er zijn gelukkig geen rare dingen ontdekt. Ook zijn hartje tikt op een normale gezonde manier. Volgens de DA is het eerder een uitzondering dat Dexter geen last van hartruis heeft dan wel. Wij zijn blij Dexter deze kwaal niet heeft.

Wel moest Dexter zijn anaalklieren weer uitgeknepen worden. Zeven maanden geleden was zijn laatste keer dat ze uitgeknepen waren. Dat is toch te lang geleden. Het bleek een flinke hoeveelheid te zijn dat eruit kwam. En ach, de behandeling deed hem zoveel pijn. Gelukkig waren ze niet ontstoken, wat overigens nog nooit het geval is geweest. Op advies hebben wij besloten om de anaalklieren bij Dexter , om de drie maanden te laten behandelen. Opereren is beslist geen optie, want het blijkt een hele nare operatie te zijn. Dit adviseren ze alleen als er regelmatig een ontsteking aan de orde is.

Dexter weegt op dit moment 8,3 kg. Dus eigenlijk iets te zwaar. Nou ja, 300 gram te zwaar voor ons gevoel. Hier hoeft niemand zich druk om te maken.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: