Pas op! Teken!

Voor Dexter staat iedere 12 weken een pakketje klaar bij de dierenarts met anti-wormen middel (Milpro tabletten) en anti vlooien en tekenmiddel (Bravecto, 250 mg Fluralaner).
Veel mensen zijn bezorgd om het middel Bravecto, naar aanleiding van een uitzending van Radar. Hierin werd vermeld dat dat er hondeneigenaren zijn die zeggen dat hun hond ziek is geworden na het gebruik van deze pillen. Er zijn zelfs mensen die ervan overtuigd zijn dat hun hond er zelfs aan is gestorven.
Er zijn geen aanwijsbare bewijzen. De meeste dierenartsen geven aan dat het middel beslist veilig is.
Ik weet niet wat waar is, ik weet alleen dat Dexter het nu al een paar jaar krijgt en er beslist geen ziekte verschijnselen van heeft.
Wij blijven het Dexter gewoon geven. Het middel werkt namelijk geweldig bij Dexter. Wij hebben hier ooit voor gekozen, omdat wij het erg vervelend vonden om Dexter antivlooien-tekenmiddel te geven via druppeltjes in zijn nek. Dit veroorzaakte steeds lelijke vlekken op zijn nek, waar een witte vacht zit.
Gebruik je geen middel tegen teken, kijk je hond/kat elke dag even na op de aanwezigheid van teken.Als je teken ziet, verwijder ze dan meteen. Hiervoor zijn tekentangetje goed te gebruiken. ga niet zelf in de weer met een pincet, je nagels of alcohol. Met je nagels kan je niet dicht genoeg bij het kopje komen.
Kijk anders even hoe je het goed moet verwijderen op bijvoorbeeld:
www. stopdeteek.nl/teken-verwijderen .

Van 3 t/m 7 april is het overigens de jaarlijkse Week van de Teek.

Wil je informatie over medicijnen voor je huisdier, ga dan naar Meer informatie over het melden van bijwerkingen kun je vinden op de website van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

Bron: radar.avrotros.nl , stopdeteek.nl en bronfoto: tickless.nl

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: