Dexter houdt vast aan zijn rituelen.

Het is erg grappig om steeds te zien wat Dexter zijn vaste rituelen zijn. Zo weten wij precies wat Dexter gaat doen als hij iets heeft volbracht.
Heeft Dexter lekker zijn bakje met eten leeg gegeten, dan schraapt hij voldaan zijn pootjes op de mat en vervolgens wrijft hij uitgebreid met zijn oren over de mat, om daarna vol verwachting naar ons te kijken, want dan wil hij de tuin in. Gewoon eventjes een wandeling door de tuin. Hebben wij onze avondmaaltijd achter de kiezen en schrapen wij ons schaaltje, waar de yoghurt of kwark in heeft gezeten, leeg, dan staat Dexter vol verwachting naast ons te wachten om de schaaltjes schoon te likken. Natuurlijk maakt hij dan wel zelf eerst een weloverwogen keuze bij wie hij het eerst het bakje schoonlikt.
Is Dexter aan het begin van de avond uit geweest, dan loopt hij de kamer binnen, neemt een paar slokken water en loopt vervolgens naar zijn bench om daar het kleedje uit te halen.


“Waf ja hé, ik wil zelf bepalen waar mijn kleedjes liggen. Waf.”


Zondag ochtend tijdens het ontbijt, zit Dexter altijd verwachtingsvol op mij te wachten. Hij krijgt dan altijd het kopje eiwit van mijn ei. Als hij dit heeft gekregen, kruipt hij meestal weer op zijn kleedje.
Dexter wil niet iedere avond, voor de nacht, uitgelaten worden. Hij heeft dit niet altijd nodig. Wil Dexter wel uitgelaten worden, dan begint hij tegen elf uur vanuit het niets plotseling tegen mijn been aan te tikken, kijkt mij vragend aan en loopt dan snel naar de deur, draait een rondje en komt weer snel en doelgericht naar mij toelopen om weer tegen mijn been te tikken en vervolgens weer snel naar de deur te lopen. Dit is het enige moment van de dag dat Dexter , soms, aangeeft dar hij graag uit wil.
Lopen wij dan samen een klein rondje, dan staat Dexter op twee plaatsen met gestrekte pootjes in de rem. Op de hoek van de straat wil hij persé de bocht om, ondanks dat wij daar net zijn geweest en als wij weer bij huis aankomen, staat hij wederom weer met gestekte pootjes in de rem, want dan wil hij wederom een bocht om, een plek waar wij anders nooit lopen.

Met smoesjes moet ik Dexter dan naar huis lokken.

Als Dexter overdag zijn rondje maakt, staat hij op genoemde plekken nooit in de remmen.

Dexter is met recht een hondje met vaste rituelen.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: