Gezellig! Héél véél mensen bij elkaar.

Wij komen niet vaak in een winkelcentrum, een markt of gewoon gezellig in de stad. Dat betekent dan ook dat Dexter niet gewent is om in drukke massa’s rond te lopen. Want als wij een keertje te stadten gaan, is het om even snel een doelgerichte winkel in te lopen, onze aankopen te doen en dat is het dan meestal wel weer. Wij gaan dus vaak op een heen en weertje onze boodschappen uit de stad halen, zodat wij dan ook weer snel terug kunnen zijn voor Dexter. Dexter nemen wij eigenlijk zelden of nooit mee naar een stad. Dit komt voornamelijk omdat ikzelf niet 100% mobiel ben en het daarom iets lastiger is om Dexter dicht naast ons te laten lopen.
Dexter wil graag alle paaltje en reclameborden besnuffelen (hij is immers een heuse reu! Ahum.) en dus ook een druppeltje urine achter laten. Maar ook omdat een hond vaak niet in winkels wordt toegestaan.
Maar nu wilden wij dit weekende naar een winkelcentrum in de buurt waar een expositie werd gehouden die onze interesse had gewekt. Ik wou beslist Dexter een keertje meenemen.
Dexter is goed gesocialiseerd. Op straat, tijdens de wandeling begroet Dexter de mensen en de honden die hij tegenkomt, maar kan dit ook wel eens achterwegen laten als hij niet zoveel interesse heeft op dat moment. Maar gaat Dexter eens mee naar een stad of een andere drukte, dan weet Dexter van gekkigheid niet waar hij het eerst naar toe wil lopen, nou ja, hij trekt ons gewoon mee. Al die geuren. Al die mensen! Dexter vindt dat te gek, want iedereen lijkt hem te willen aanhalen. Hij krijgt dus volop de aandacht.
Het bezoek aan het winkelcentrum was ook nu voor Dexter erg spannend. Maar na een klein half uurtje, werd Dexter rustiger en bleef goed naast ons lopen. De mensen om hem heen schonken hem wel alle aandacht, maar dan meer in de woorden van “oh, kijk een wat een lief hondje!” Dexter lokte de mensen niet meer persé uit om hem aan te halen.

Eigenlijk wil ik proberen Dexter toch wat vaker mee te nemen naar een ‘mensendrukte’, Want dit soort socialisatie hoort ook bij een hondje als Dexter.
.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: