Dexter wil er altijd bij horen.

Zoals nagenoeg iedere hond heeft Dexter ook een roedelinstinct. Hij wil bij de groep horen. In Dexter z’n geval, gewoon gezellig bij ons zijn. Dexter is zoals zijn ras betaamt, een echte schoothond. Maar dan wel alleen als hij er zelf zin in heeft.
Dexter vindt het altijd heerlijk om erbij te mogen horen. Dat betekend dat hij graag op de stoel bij de eettafel zit. Maar hij weet dat hij dit alleen mag als wij niet aan het eten zijn. Dus als Dexter er zin in heeft, krabt hij met zijn pootje tegen de stoel waarin hij plaats wil nemen. Is Dexter het zat, dan loopt hij voorzichtig van zijn stoel naar mijn schoot, om vervolgens met zijn pootje aan te geven dat hij op de grond wil.
Ook wil hij soms graag op de bank liggen. Meestal als één van ons beiden er al op zit, maar soms ook omdat hij gewoon graag uitgebreid alleen op de bank wil liggen. Dit meld hij dan door zijn pootje tegen de bank aan te tikken.
Dexter laat zich graag bedienen, dat betekent dat hij met zijn pootje aangeeft dat hij de bank wenst te verlaten.Dexter springt niet zelf van de bank af, hij doet dan gewoon net alsof hij dat niet durft.
De laatste tijd proberen wij Dexter toch te verleiden om zelf van de bank te springen, maar dat lukt alleen als wij hem roepen voor een stukje kaas.
Heus, Dexter doet bijna alles voor een blokje kaas.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: