Vachtverzorging van de Cavalier.

Het haar van een Cavalier mag beslist niet worden geknipt. Haar dat is geknipt gaat namelijk krullen als het weer gaat groeien.
De lange haren op de tenen van de Cavalier horen oorspronkelijk niet te worden geknipt. Dexter zijn ‘teenharen’ knippen wij wel altijd, omdat wij dit veel schoner vinden. Zowel voor hemzelf als voor onze vloeren. Maar dat moet ieder voor zichzelf weten natuurlijk.
De haren aan de onderkant van zijn pootjes, tussen de voetkussentjes, mogen wel worden weggeknipt. Deze klus vraag wel de nodige voorzichtigheid, want je moet het pootje in de juiste houding proberen te houden, waarbij je hondje geen hinder van ondervind. En je moet natuurlijk vermijden dat je per ongeluk in zijn voetkussentje knipt.

Het gebruik van een Furminator in het voorjaar en zomer vinden wij een uitkomst, omdat deze de dode ondervacht/haren verwijderd en de toplaag intact laat, en zorgt ervoor dat de huid en vacht gezond en glanzend blijft.
Bij gebruik van een Furminator zorgt ervoor dat de hond veel minder haren verliest. Dat scheelt enorm veel rondvliegende haren

Wij gebruiken de Furminator niet te vaak, slechts eens in de twee á drie weken en zeker niet in de herfst en winter, omdat in deze periode de ondervacht niet verstoord moet worden. De ondervacht is immers een goede bescherming tegen de kou.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: