Stop de broodfokkers en handelaren!

Ik heb recent veel verhalen gelezen van mensen die verwaarloosde fokhondjes en zieke puppy’s hebben gered van de broodfokkers.
Je haren gaan recht overeind staan van woede naar de broodfokkers, maar je hart gaat sneller kloppen van de warme verhalen van de mensen die deze hoopjes ellende toch nog een liefdevol huis hebben kunnen bieden.
Ondanks de goede en vooral liefdevolle verzorging die deze hondjes nog hebben gekregen, zijn ze vrijwel allemaal toch vrij broos gebleven of hebben in het begin ongelofelijk veel moeite om in de mens te geloven.
Fokteefjes worden vaak in een hok gestopt om vervolgens zo slecht te worden verzorgd en behandeld dat ze nauwelijks nog een leven hebben. Ze worden bij iedere loopsheid gedekt. De pups die deze teefjes dan krijgen worden niet gevaccineerd en gecontroleerd op afwijkingen. Bovendien worden ze dan véél te vroeg bij de moeder weggehaald, want dan kosten ze geen geld, maar leveren eerder geld op.
Geld, daar draait het bij deze fokkers en handelaren om en niet om het welzijn van de honden.
Dus mensen ik doe weer een oproep.
Heb je er goed over nagedacht en besloten om een hond in huis te nemen, ongeacht soort of ras. Koop dan geen pup bij een broodfokker, handelaar, via krantenadvertentie of marktplaats. Haal je pup bij een erkende fokker vandaan, besef dan héél goed dat deze dan weliswaar duurder is, maar de pup is dan wel gecontroleerd op afkomst (stamboom), gezondheid, gevaccineerd en gesocialiseerd.
Het moederteefje zal slechts één maal per jaar, of nog liever per twee jaar gedekt worden. Zo wordt het teefje niet onnodig lichamelijk uitgeput.
Wil je weten waar je  een erkende fokker kunt vinden van welk ras dan ook, ga dan informeren bij http://www.houdenvanhonden.nl , is Raad van Beheer of kijk bij de rasvereniging bij het ras van jouw keuze.
Of koop een achtergebleven fokteefje of afgekeurde pups.

Cavaliers vereniging : http://www.cavalierpage.com

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: