Respect voor ALLE honden

Af en toe passeren er foto’s en filmpjes met honden die worden gekleed als kleine mensjes.
Nu heb ik ondertussen wel geleerd dat het soms echt nodig is om je hond te beschermen tegen de kou, omdat de hond op leeftijd is, of omdat het een ras is met weinig ondervacht. Dit kan dan doormiddel van honden jasjes die hondwaardig zijn.
Ook kan het soms verstandig zijn om de voetjes van je hond te beschermen met hondenschoentjes, zodat de zolen niet geïrriteerd raken door pekel, ijzel of scherpe steentjes.
                                                                  Fantastisch voor als het echt nodig is!
Maar waar ik echt de rillingen van krijg is van mensen die zeggen van honden te houden, maar ze kleden als kleine mensjes. Soms passeren de meest walgelijke beelden van honden gekleed in kinderkleren, rokjes, jasjes, hoedjes, schoentjes en rugtassen. Vaak moeten deze ongelukkige honden ook nog lopen als een klein mens, dus op de achterpootjes. Echt walgelijk!
En dan durfen deze mensen nog te zeggen dat ze dol zijn op hun honden en hun alle liefde geven.
                                                                Sorry, maar een hond verdient respect!
Iedere hond, ongeacht soort of ras, is een viervoeter. Een hond gefokt door de mens. Dat betekent dat iedere hond de fantastische honden eigenschappen heeft. Een hond is trouw, zal je NOOIT beduvelen of tegen je liegen. Iedere hond is afhankelijk, gevoelig voor aandacht, voelen vaak ook aan hoe jij in je vel zit.
Een hond is van nature niet agressief, zij geven eerst tekens, zoals grommen, verstijven of dreigend te blaffen. Pas als het voor de hond niet anders kan, bijvoorbeeld bij angst of pijn of wellicht een conflict, zal de hond zijn agressie gebruiken.
Een hond toont agressie als de leider, lees mens, dit aangeeft. Dat betekent dat politiehonden of vechthonden zijn opgeleid door mensen. Sommige rassen zijn gefokt op agressie. Zij zijn niet hun eigen makers. Ook deze honden zijn trouw, afhankelijk en gevoelig. Ook zij zullen hun baas nooit beduvelen.
Wat ik met het hierboven geschreven wil zeggen is dat de hond moeten respecteren op zijn hond zijn. Slechte honden zijn zo gemaakt door hun baas, ongeacht hun ras.
Filmpjes of foto’s die niet hond waardig zijn zal ik dan ook altijd verwijderen van Facebook.
Een hond is een hond en verdient daarom al ons respect.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: