Bezint voor je begint.

Let op,  de foto hierboven is niet Mona, maar een willekeurige pup.

Ik las op Fb een bericht, waar in eerste instantie de rillingen van over mijn rug liepen. Het was het verhaal van Cavalier Mona. Als pup is zij ergens in huis gehaald als een cadeautje voor een kind. Al snel bleek dat Mona verzorging nodig had en  mensen om haar en natuurlijk zindelijkheid moest leren. De mensen hadden geen tijd voor haar, dus werd zij in een bench gezet. Het arme beestje veranderde in een angstig wezentje, die haar behoefte deed in de bench. Mona moest weg en werd dus op Internet geplaats als een angstig in elkaar gedoken Cavaliertje. Gelukkig kwam ze in huis bij mensen die ontzettend goed en lief voor stakkertjes zijn als Mona. Nu is Mona ‘thuis’ en krijgt ze alle aandacht die zij verdient en vooral nodig heeft. Alleen is zij volgens haar baasje nog steeds een terughoudend, beetje angstig hondje, maar door de liefde en begrip die ze nu krijgt ziet ze er gelukkig wel weer mooi en parmantig uit.
Al met al is dit dus een triest verhaal met een fantastische afloop. Mona heeft een geweldig THUIS.

Ik plaats dit verhaal omdat het ongelofelijk is dat er nog steeds mensen zijn die een levend wezentje aanschaffen alsof het een speelpop is die je in de hoek kan gooien als je het even zat bent.
Ik weet honderd procent zeker dat als wij Dexter in huis wilden halen zoals Mona in eerste instantie in huis is gehaald, wij Dexter BESLIST NOOIT mee zouden krijgen van de fokster. Zij heeft indertijd eerst bij ons gekeken en goed uitgezocht of wij Dexter wel een goed en veilig thuis zouden kunnen geven.
Daarom probeer ik ook steeds in mijn blogs en op Facebook te waarschuwen voor de broodfokkers. Als zij maar geld krijgen, dan maakt het hun niet uit waar en hoe de pups terecht komen.

Haal een pup bij een erkende fokker. Vermijd de broodfokkers !
Help mee om de broodfokkers geen recht van bestaan te geven en waarschuw een ieder die weloverwogen een hond in huis wil halen.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: