Februari: maand van het gebit

Gisteren zijn wij met Dexter naar VCHN geweest voor een gebitscontrole. Deze werd gratis aangeboden, dus wij dachten dat we er maar naar toe moesten gaan, ondanks dat er waarschijnlijk niets aan de hand is.
Onderweg naar VCHN piepte Dexter zo ongelofelijk zielig. Het was net alsof Dexter aanvoelde waar wij naartoe gingen. Het is immers bepaald niet zijn meest favoriete adres om naartoe te gaan.
Deze keer werd Dexter de behandelkamer ingedragen, want anders moesten wij hem erin slepen. Dexter werd op de behandeltafel gezet. Ach gossie, zijn staart tussen zijn pootjes.
Dit veranderde al snel toen hij doorkreeg dat hij niet zou worden gepijnigd.
Helaas, Dexter bleek wel terdege last van tandplaque te hebben. Dit werd gelijk op een vriendelijke manier verwijderd. Er werd ons gelijk voor gedaan hoe wij het gebit van Dexter kunnen poetsen. Er wordt aangeraden dit eenmaal per dag te doen.img_4322

dexter-645-van-799“Waff, wat gebeurt er nu?Woef?  Wat doet ze nu in mijn mond?”

“Hummwaf, Tandenpoetsen?? Hummwaf, dat smaakt best lekker.Waf.”

Het blijkt dat o.a. Cavaliertjes, Jack Russels en Maltezer, dus de kleine honden, sneller last hebben van tandsteen dan hun grote soortgenoten. Het is belangrijk om het gebit van onze kleine vriendjes schoon te houden, want verwaarloosde tand- en tandvleesproblemen kunnen echter leiden tot ernstige bloedingen en het uitvallen van tanden.

Het is verstandig om je hond te stimuleren te kauwen door speciale gebitsspeeltjes te geven.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: