Slim iets te snoepen vragen.

Op een Facebook bericht melde iemand dat de box met hondenkoekjes op tafel werd gezet. Prompt komen zijn vriendjes naar hem toelopen en kijken hem vragend aan. “Krijgen wij een koekje?”
Van alle kanten komen de reacties van de ‘FB vrienden’, dat hun hondenvriendje het precies zo doet.

Dexter weet ook altijd wat hem te doen staat om iets te krijgen. Wij hebben het hem nooit geleerd, maar hij houdt natuurlijk alles in de gaten en weet precies waar en vooral wanneer er iets voor hem te snoepen komt. Wil Dexter graag een stukje brood, dan staat hij bij het aanrecht tegen een kastje te tikken. Hij kijkt ons dan vragend aan, zodat wij begrijpen wat zijn wens is. Heeft Dexter trek in een stukje kaas, nadat wij het woord kaas hebben laten vallen, dan loopt hij naar de koelkast en kijkt ons vragend aan.
dexter-645-van-799“WafWaf: Je zei toch kaas? Waf. Kom dan, ik wil graag dat stukje kaas wafwafff”

Zit ik zomaar ergens in de kamer, dan is de kans groot dat ik Dexter op een gegeven moment tegen de kast hoor schrapen. Hij kijkt mij dan bewust niet aan, want hij weet dat hij daar niet tegen de muur en/of kast mag schrapen. Als ik daarom niet reageer, kijkt hij mij terloops met een schuine blik aan en probeert weer zachtjes te schrapen.
dexter-645-van-799“Wwa-aff, Gretha luister dan. Kom dan, haal hier maar een koekje uit. WWaf. Geef nou… dan ga ik dat lekker rustig opeten Wwaf. Mmmmmwaf.

Onze hondjes zijn echt slim. Ze weten precies hoe en wanneer zij ons iets moeten vragen. Dat hoeven wij ze niet te leren.

Vraagt jouw kat of hond ook altijd op een bijzondere manier om iets te snoepen?

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: