Het is winter.

De pekel wordt gestrooid. Honden kunnen last krijgen van pekel, want het voelt niet prettig, vooral als ze last hebben van eczeem op de voetzolen.
Soms wordt geadviseerd om de voetzooltjes voor de wandeling in te smeren met een beetje vaseline.
Zorg er dan goed voor dat de pootjes zorgvuldig worden gereinigd bij thuiskomt. Een bakje met lauw water kan dan uitkomst bieden.
Ook puppy’s kunnen er erg veel last van de pekel hebben. Hun voetzooltjes zijn immers nog teer. Er zijn dierenartsen die aanraden om speciale hondenschoentjes te gebruiken. Sommige honden lijken dit als prettig te ervaren.
Sneeuw vinden honden vaak leuk, maar ook lekker. Natuurlijk mogen ze best sneeuw eten, maar hou wel in de gaten dat ze niet teveel hiervan eten. De honden kunnen dan last van diaree krijgen.

Honden met lang haar, zoals de Cavalier, kunnen last hebben van sneeuw dat tussen de tenen blijft plakken. Persoonlijk raad ik aan om de haren tussen de voetzooltjes cq tenen kort te houden, zodat sneeuw, ijs en steentjes er niet tussen blijven plakken.

dexter-16-van-799Een gezonde hond, met gezonde vacht heeft in principe geen last van kou. Hij heeft dus een natuurlijk bescherming tegen kou. Maak een gezellige wandeling, dan krijgt hij door in beweging te zijn het ook niet koud. Honden hebben dus geen jas nodig!
Maar heeft je hondje een hartaandoening of is het nog een jonge pup die nog een kale buik heeft of is hij al behoorlijk op leeftijd, dat kan het wel gewenst zijn om hem in de winter een jasje aan te doen.
Geef een hond dus alleen als het echt nodig is een kledingstuk, in de vorm van een hondenjasje aan. Laat een hond verder echt een hond zijn. dus alsjeblieft geef hem geen kinderkleding aan. Heb respect voor je viervoeter, het is geen mensenkind.
Laat een hond hond zijn!

* Vertel eens, hoe gaat jouw hond om met sneeuw en ijs?

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: