Leer je hond kennen en vorm een hechte band samen. (3)

De taal van de hond, hoe denkt een hond, hoe gebruikt de hond zijn zintuigen, reuk, gehoor en smaak.

Een mens ziet de wereld om hem heen, een hond ruikt de wereld om hem heen.
Als je met de hond gaat wandelen zal je opmerken dat hij overal aan ruikt. Zeker met een reu. Als je de hond de tijd gunt, dan zal je merken dat hij om de paar stappen uitgebreid aan een blaadje ruikt, een paar stappen verder ruikt hij uitgebreid aan een graspol en nog geen halve meter verder staat hij te ruiken aan een boomstam. De geurtjes die de hond ruikt vertellen hem welke hond langs is gekomen, maar ook welk diersoort, was het een reu of was het een teefje, was het een vriend of een vijand, hoe lang geleden dat ie hier is geweest, was het oude of een jonge hond? Al deze gegevens ruikt een hond, dus zie het als een soort krant. Nu scheelt het wel van welk ras de hond komt. Spaniëls en Setters zijn goed bij het opsporen van wild.
Retrievers en Herdershonden zijn het meest geschikt als reddingshond. Deze honden worden dan speciaal getraind om de lichaamsgeur van mensen te herkennen. Onder andere Herders , Retrievers, Bloedhonden, Beagles en Rottweilers zijn het meest geschikt om als speurhond te worden getraind.
Het gezichtsvermogen van een hond is veel minder dan bij de mens. Een hond kan wel weer veel beter horen dan de mens. De hond kan zelf nog het geluid horen op een vier keer grotere afstand dan ons mensen.
De smaak van een hond is ook minder ontwikkeld dan bij de mens. Een hond proeft wat hij ruikt. Ook schijnt een hond geen zout te proeven, maar wel zoet.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: