Leer je hond kennen en vorm een hechte band samen. (2)

De taal van de hond, hoe denkt een hond, hoe gebruikt de hond zijn zintuigen, reuk, gehoor en smaak.

Honden zijn van nature heel sociaal, maar kunnen niet denken zoals wij mensen.
dexter-645-van-799“Waf haha waf: Gretha, jij denkt toch voor mij? Waf, jij doet soms net alsof ik praat, dus jij denkt wat je denkt dat ik denk. ”Wraff, Begrijp jij het nog? Wafwrraff”
Honden hebben wel gedachtes en gevoelens, maar dan op een hondenmanier. Honden zijn eigenlijk best slim.
Dexter had als pup zijnde al heel snel begrepen, dat als hij aan een bepaalde kant van mij kwam, dan was de consequentie dat hij door mij hij werd opgetild en alle aandacht kreeg die hij prettig vond. Zo trok hij ook al snel de conclusie dat het bij een ander mens niets uitmaakte, dus dat hij evengoed de gewenste aandacht kreeg.
Een hond is een roedeldier en is daarom niet graag alleen thuis. In de natuur leeft een hond ook niet alleen. Bij een ‘thuis’ hebben veel honden geleerd dat als de baas weg gaat, deze dan ook weer terug komt. Veel honden voelen dan ook al een tijd van tevoren dat de baas eraan komt en gaan dan voor de deur wachten. Komt de baas binnen, dan is de hond hond blij en tevreden, want de roedel is weer compleet.

Honden hebben echt wel gedachten en gevoelens. Ze kunnen gevoelens als angst, lust, aarzeling, nieuwsgierigheid en woede ervaren en misschien zelfs tevredenheid.
Ze zijn zich ook bewust van mensen en ze reageren op mensen. Ze zijn zelfs uiterst gevoelig voor het gedrag van mensen. Toch betekent dit niet dat een hond begrijpt wat een mens denkt. Vaak voelt de hond wat de mens bedoeld door de houding die wij aannemen.
Honden gebruiken lichaamstaal om met elkaar te communiceren.
Is er een ‘te’ drukke hond bij jouw hond, dan zal jouw hond plat op de grond gaan liggen en sluit meestal zijn ogen. Hieruit begrijpt de andere hond dat jouw hond niet mee wil spelen.
Een jonge hond gaat vaak met zijn voorpoten op de rug van de volwassen hond om te laten weten dat hij graag wil spelen. Als een hond de andere hond indringend aankijkt, dwingt hij de andere hond om met respect in de verte te kijken. Rangorde.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: