Leer je hond kennen en vorm een hechte band samen.

De taal van de hond, hoe denkt een hond, hoe gebruikt de hond zijn zintuigen, reuk, gehoor en smaak.
Toen Dexter in ons leven kwam, wist ik eigenlijk nog niets van de hond. Als kind zijnde hebben wij altijd wel een hond in ons gezin gehad en hoewel ik mijn leven lang gek op honden ben geweest, zag ik ze eigenlijk alleen als trouwe makker, waar ik al mijn verdriet en belevenissen aan kwijt kon. De hond troostte mij met zijn aanwezigheid en leek mij altijd te begrijpen.
De hond was mijn maatje, mijn bondgenoot en vertrouweling.
Ik ben altijd aan het werk geweest, waardoor er geen tijd overbleef om zelf een hond in huis te halen. Een aantal jaren geleden is in mijn leven iets ernstigs gebeurd, waardoor ik niet meer in staat was om te blijven werken. Vreselijk, maar dat betekende uiteindelijk wel dat ik na een verlangen van ruim dertig jaar eindelijk een hond mocht kiezen om bij ons in huis te komen. Sjaak en ik hebben toen gekozen voor een Cavalier, want het is een kleine ras dus in diverse opzichten handzaam voor mij. Ik kan slechts één arm gebruiken, dus de hond mocht niet te sterk en te zwaar voor mij zijn.
Wat mij ontzettend heeft verbaasd is dat Dexter al vanaf de eerste dag begreep dat hij aan mijn rechterzijde moest gaan staan, zodat ik hem op kon tillen. Dit is iets wat wij hem nooit hebben geleerd. Het kleine hondje van acht weken oud, voelde direct al aan hoe hij zich ten opzichte van mij moest gedragen.

dexter-645-van-799“Wafwaf, Ik ben slim genoeg om te weten hoe ik iets voor elkaar moet krijgen Woeff”

Tot op de dag van vandaag, staat Dexter altijd rechts van mij als hij iets van mij gedaan wil krijgen. Of het nu gaat om het krijgen van een koekje of op schoot te mogen of aan de riem gezet te worden. Dexter staat rechts van mij. Bij een ander doet Dexter dit niet, dan maakt het hem niet uit waar of hoe hij staat.
Zo zie je maar weer dat een hond uit zichzelf dingen aanvoelt.
Ik ben gaan uitzoeken hoe honden dit beleven of doen, Daarover zal ik de volgende keer schrijven.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: