Het ras Cavalier King Charles Spaniël deel 3

Ik blijf er op hameren dat je geen pup bij een broodfokker moet kopen.
Zoek een erkende fokker, zij laten de fokhonden op hun DNA testen, zodat er geen verkeerde gen kan worden afgegeven aan de nakomelingen.

Persoonlijk vind ik de Cavalier King Charles Spaniël een prachtige hond om te zien, met daarbij ook nog een geweldig karakter. Toch zou ik ervoor pleiten om het ras af endexter-645-van-799 toe te mengen met een ander ras. Wellicht worden de nare afwijkingen weggenomen en komen er sterkere rassen uit voort. Maar ik ben een leek op dit gebied en weet dus niet of dit mogelijk is.

Ik heb deel 1 en 2 zeker niet geschreven om je te ontmoedigen een Cavalier King Charles Spaniël in huis te nemen. Het is echt een geweldig ras.
Maar wat mijn doel wel is, is dat je voordat je een hond aanschaft, op de eerste plaats goed uitzoekt of het gekozen ras bij jou en je gezin past.

Denk er goed over na!    Besef goed waar je aan begint!

Zoek een goede fokker van jouw gekozen ras en laat je adviseren.
Realiseer vervolgens dat een hond altijd geld kost. Dan moet je natuurlijk denken aan de aanschafkosten, verzorging (borstels, trimmen),dierenartskosten (chippen, inentingen, controles) voer, trainingen en overige benodigdheden, zoals bench, mand, riem en speeltjes.
De kosten kunnen soms behoorlijk oplopen. Als je hond, van welk ras dan ook, plotseling ziek wordt, moet je wel een behandeling kunnen betalen.

Als je over bovenstaande goed hebt nagedacht, kan je je nieuwe huisvriend een geweldig huis bieden. En reken maar dat je er veel, héél véél voor terug krijgt.
Heel veel geluk met je viervoeter!

 

* Hoe heb jij je huisdier aangeschaft?

* Heb je goed gekeken naar de eigenschappen van het ras, voordat jij je beslissing nam?

* Wat gaf bij jou de doorslag?

 

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: