Het ras Cavalier King Charles Spaniël deel 1

Ik wil graag iets vertellen over het ras Cavalier King Charles Spaniël. Ondanks dat wij zelf een prachtige gezonde Cavalier hebben en ik er graag over schrijf, ben ik beslist geen deskundige. Alles wat ik weet van het ras, weet ik uit eigen ervaring of ik zoek het op via internet, ik lees artikelen waar op dat moment mijn interesse naar uit gaat bij rasverenigingen, dierenartsen en andere deskundigen. Indien nodig, zal ik de bron vermelden.

Eerst iets over de herkomst.
Eind 17e eeuw, Groot-Brittannië, was King Charles II gek op zijn Toy spaniëls of Dwergspaniëls , zoals ze toen werden genoemd. Ze zijn op vele schilderijen uit de 15e, 16e en 17e eeuw te bewonderen. De Cavalier King Charles-Spaniël zoals wij die nu kennen stamt uit de 20e eeuw en is dus een afstammeling van de Dwergspaniëls, maar heeft wel een plattere snuit

Er zijn 4 erkende kleuren bij de Cavalier.
cavalier-king-charles-spaniels-come-in-four-beautiful-colours

  • Tricolour is zwart met wit, kastanjebruin onder zijn staart en soms aan de binnenkant van zijn pootjes met bruine wenkbrauwen, bruin op zijn wangen.
  • Blenheim is parelachtig wit met kastanjebruin gekleurde vlekken
  • Ruby is geheel kastanje bruin
  • Black & Tan is prachtig zwart met kastanjebruine wenkbrauwen en bruine wangen, kastanjebruin onder zijn staart en soms aan de binnenkant van zijn pootjes.

De Cavalier is ongeveer 32 cm hoog en weegt tussen de 6 en 8 kilogram.

Een Cavalier is een echt gezelschapshondje, altijd vriendelijk, vrolijk en kent beslist geen agressiviteit. Ze zijn niet graag (lang) alleen. Ten opzichte van andere honden is een Cavalier is vaak onderdanig.
Het staartje staat altijd fier en vrolijk te kwispelen en hij of zij zal altijd zijn best doen om de eigenaar te behagen. Een stevige wandeling is beslist geen probleem.

Bijzonder, als je over het algemeen vertelt dat je een Cavalier hebt, kijken de mensen je vragend aan. Zeg je dat het een “Pim Fortuyn hondje” is , weten de mensen vaak wel hoe het hondje eruit ziet.

Bron: Raad van Beheer, Cavalierpage, ©Jenny Brice

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: