Dexter is een slimme ondeugd.

Dexter in slaap.Het is weer tijd voor Dexter om de ontworming-pilletjes te slikken. Normaal gesproken kan ik deze hem als een snoepje geven. Dan is het Hap, Slik, Weg.
Maar nu denkt Dexter er even anders over. Ik geef hem het eerste pilletje en denk dat hij het weg bijt.
Maar nee hoor, Dexter heeft het uit zijn bekkie geduwd en komt weer triomfantelijk bij mij staan. Ik wijs Dexter naar het achtergebleven pilletje en schoorvoetend begint hij deze toch maar op te eten.
Ik denk hem bij het volgende pilletje slim af te zijn, door deze in een blokje kaas te drukken. Dexter neemt een hap. Kaas weg en pilletje op de grond. Ik nog in de veronderstelling dat ik het pilletje niet goed in de kaas had gedrukt. Dus ik probeer het weer.

“Wrjahaf, Bah, ik hoef dit dingetje in de kaas niet, ik wil alleen de kaas, Blllrrg,blaf, zo, weg is dat ding. Mag ik nog een stukje kaas?Waff”

Dexter weet dus behendig het pilletje tussen de kaas weg te krijgen om deze uit zijn bekkie te laten vallen.

De ‘deugniet’!
Vervolgens moet ik Dexter nog even zijn anti-teken/vlooienpil geven. Maar ik laat mij niet weer in de maling nemen en prak deze fijn door zijn voer.
Als ik dit niet doe, dan spuugt Dexter de pil weer uit en gaat er dan uitgebreid overheen rollen. Vermoedelijk zit er een geur aan van een dier, want dat vinden honden heerlijk om in te rollen en de geur aan te nemen. Dan vallen ze immers bij de prooi niet op. Het oude jachtinstinct zit er gelukkig nog wel in.

*Kan jij je huisdier op een makkelijke manier medicijnen geven?

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: