Een bewuste keuze. Teefje of reu?

Wind door de haren.
                          Wind door de haren.

Wij hebben met Dexter bewust gekozen voor een reu. De fokster gaf toen wel de waarschuwing, dat wij er wel rekening mee moesten houden dat je dan tijdens de wandeling vaak om de paar meter stil kwam te staan. De reden zou zijn dat een reu overal een boodschap wil ruiken en/of achterlaten. Dus echt lekker doorlopen zou er niet bij zijn.
Het langzaam lopen en regelmatig stilstaan zou voor mij persoonlijk geen probleem zijn, het zou zelfs goed uitkomen. Ik raad je aan om je hond aan het begin van de wandeling, even rustig de tijd te gunnen om eerst lekker te kunnen rondneuzen. Ik denk altijd dat niet ik, maar de hond wordt uitgelaten. Als de hond even zijn eigen tijd heeft gekregen, kunnen wij vervolgens aan de wandeling beginnen. Je hond loopt dan gewoon lekker mee.
Een teefje loopt meestal wel gewoon lekker door, maar met haar heb je rekening te houden met haar loopsheid, twee maal per jaar. Ze verliest dan wat bloed, soms veel, soms weinig. Dit kan best lastig zijn in huis, je kan immers druppeltjes bloed op de vloer vinden.
Ook kan ze niet loslopen in deze periode, want de kans dat ze ongemerkt gedekt wordt is groot. Om dit te voorkomen kan je haar natuurlijk laten steriliseren.
Als je een reutje hebt, kan je vaak aan zijn gedrag merken dat er een loops teefje in de buurt is.
Dexter is dan ook vaak verliefd en loop kwijlend rond te neuzen tijdens de wandeling en loopt bij je weg, het teefje achterna.
Een reu is ook over het algemeen wat dominanter dan een teefje.
Bij de Cavalier is het teefje ook fijner van bouw en heeft een prachtig mooi smal snuitje. Een reu is iets grover gebouwd.
Een reu is bij iedere ras grover en steviger gebouwd dan een teefje.

 

Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: