Wat heerlijk om een huisdier te hebben.

Op dit ogenblik ben ik een boek aan het lezen over de avonturen van een kat. “De wereld volgens Bob”, geschreven door James Bowen. Persoonlijk vind ik het een heerlijk boek om te lezen, want het is een boek gevuld met waargebeurde verhalen vol van liefde en genegenheid tussen mens en dier.

Nu moet ik zeggen dat ik eerlijk gezegd katten alleen leuk vind bij een ander. Daar mogen ze echt wel bij mij op schoot komen en ik blijf ze dan ook naar wens aaien, maar ik begrijp katten niet. Ik ben een echte hondenmens, al van kleuter af aan.

Kattenliefhebbers praten meestal vol lof over hun huisvriend en wat deze allemaal doet en kan. Maar ik heb zelf de bijzonderheden nooit kunnen of willen zien.

Sorry kattenliefhebbers, maar ik was heel cynisch wat katten gedrag betreft.  Maar Ik kom in het boek zoveel gedragingen van Bob in het boek tegen die ik ook van Dexter ken. Bob laat met zijn pootje tikken tegen zijn baasje om te laten weten dat hij iets wil. Precies zo’n gedrag herken ik bij Dexter. Als Bob bang is, zoekt hij bescherming bij zijn baas. Dexter zoekt dan ook bescherming bij ons. Ook bij een kat kan je aan de houding van zijn staart zien hoe hij zich voelt, blij, boos of angstig.

Vroeger was er iemand die ons vertelde dat zijn kat altijd bij de deur stond als de hij thuis kwam en hem dan vrolijk spinnend verwelkomde. Ik dacht toen: Hè, het is geen hond hoor, je wilt gewoon graag dat je kat zich zo gedraagt. Vrienden van ons hebben altijd alleen maar katten gehad, maar ook zij praatte er altijd vol liefde en begrip over hun katten. Ik heb het nooit echt helemaal begrepen.

Maar nu ben ik veel met Dexter bezig, trainen en aandacht. Nu begrijp ik, eindelijk, dat een kat ook heel trouw kan zijn en dat zijn baasjes de kat net zo goed hebben leren begrijpen als wij hondenliefhebbers onze hond geleerd hebben te begrijpen.

Kort gezegd, wij, dierenliefhebbers, kunnen alleen maar gelukkig zijn met onze huisvrienden. Of het nu een Kat, een hond, een papegaai, een schildpad of een konijn is. Alleen al door hun aanwezigheid, ontvangen wij zoveel liefde, gezelschap en tijdverdrijf.  Bovendien is het goed voor de sociale contacten.

denk-aan-ons

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: