Dexter leert naar wens.

Dexter doet geweldig zijn best met de benchtraining.
Hij gaat in de bench zitten als ik aan hem dat commando geef. Vervolgens sluit ik het deurtje van de bench en loop naar de keuken. Dexter weet dan natuurlijk dat ik in de buurt ben, maar hij geeft geen krimp en blijft rustig zitten. Wachtend op het moment dat ik hem weer vrij laat.
Vandaag is dus zijn training om een paar minuten in de bench te blijven, terwijl ik, voor hem, nog merkbaar in de buurt ben.
Hij doet dit geweldig!
“Waff, wat ben ik lief, braaf en slim hè? Ik zal mijn baasjes eens laten zien wat ik kan. Wwwaf”
Nu wil ik dit iedere dag opbouwen met steeds een paar minuten meer. Volgende week zullen wij de kamer verlaten terwijl Dexter, naar ik hoop, rustig blijft wachten tot een van ons weer terug komt om hem uit de bench te laten.
Als wij de training rustig opbouwen, zal het wellicht uiteindelijk toch ook lukken om Dexter voor de nacht(en) in de bench te laten. Dit zal niet alleen rust voor ons geven, maar Dexter zal er hopelijk ook rustiger van worden.

’s Middags vonden wij trouwens Dexter slapend in zijn bench. Uit eigen vrije wil.
Honden identificeren zich

 

 

Tijdens de middag wandeling, had Dexter even een aanvaring met Murphy, een vrij grote, vriendelijke, buurthond. Zoals altijd, begroeten ze elkaar tijdens het passeren. Alleen Murphy vond het hoogst irritant dat Dexter aan zijn kont ging ruiken. Een blaf en een grom dwong bij Dexter respect af en liet hem gaan.“Wpfff: Nou dan niet. Loop maar lekker door. Waff”
Bij de anus zitten de anaalklieren bij een hond. Hiermee verspreid de hond een unieke geur en geeft zo z’n geuridentiteit af. Op deze manier herkennen de honden elkaar dus.

Hoe belangrijk geuren zijn voor honden heb ik al eerder beschreven. (zie ‘Heerlijk in het bos wandelen van 23 nov)

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: