Deskundig advies inwinnen

Tot onze ergernis blijft Dexter ’s avonds, als wij naar bed gaan, aan de deur krabben. Wij weten echt niet meer wat wij kunnen doen om hem dit af te leren. Zoeken op internet of facebook levert niets doeltreffend op. Maar ik kan natuurlijk wel advies vragen bij

het Trainings-&Advies centrum in Lelystad, van Martin Gaus.

Ik heb daar een mailtje naartoe gestuurd en heb het complete probleem uitgelegd, verteld dat het probleem is ontstaan na afgelopen vakantie en gevraagd of zij kunnen adviseren. Wat nu te doen?

Korte tijd later kreeg ik een mailtje terug met daarin uitleg over wat te doen en waarom en een trainingsschema met begeleidend schrijven.

Het advies is:Dan is de oorzaak wel duidelijk namelijk omdat hij tijdens de vakantie bij jullie mocht slapen. Dexter is niet dom en wil nu natuurlijk ook zijn zin hebben.

Jullie mogen Dexter niet meer corrigeren en ook niet toe gaan spreken. Dexter mag absoluut geen aandacht krijgen voor zijn gedrag etc. Thuis overdag weet hij dat krabben verder geen zin heeft omdat jullie toch echt weg zijn en daarom gaat hij dan bij de deur liggen. Ik stel voor dat jullie Dexter even opnieuw gaan leren om alleen te zijn en dan ook gebruik gaan maken van een bench. In de bijlage vinden jullie een therapie en ook een schema die jullie kunnen gaan gebruiken. Maar nogmaals hij mag absoluut geen aandacht meer hebben voor zijn ongewenst gedrag. Pas als hij rustig is, krijgt hij aandacht. Straffen, corrigeren, verbaal toe spreken al dit maakt dat het gedrag alleen maar erger word. Veel succes met lezen en trainen.

Wij hebben vanochtend gelijk de bench van zolder gehaald en in de kamer gezet, Dexter zijn kleedje erin gelegd en nu maar kijken of wij Dexter kunnen laten wennen aan zijn bewegingsbeperking ’s nachts.

“Wwraff: Wat is dit nu weer? Moet ik hierin ofzo? Hé, heb je wel gezien dat ik in dat ding me niet echt vrij kan voelen? Wwraf! 

Als eerste heb ik Dexter in de bench gelokt met iets lekkers. Vervolgens de deur van de bench gesloten en hem 5 minuten erin laten zitten. Dit leverde gelukkig geen probleem op.

img_4155

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: