Dexter, je pootharen zijn te lang.

img_4144

Bij een Cavalier groeien de haartjes aan zijn poten nogal snel. Dat staat misschien wel schattig, maar kan voor de hond en zijn baas wel lastig zijn. Als de haren lang zijn, dan kan hij makkelijk uitglijden op gladde vloeren. Als ik het goed heb begrepen,  horen de haartjes bij de pootjes eigenlijk lang te zijn, maar zelf vind ik het fraaier als het netjes geknipt is. Bovendien is de hond dan zelf schoner en de vloer in huis blijft ook schoner. Ook kan de hond gewoon direct lekker op schoot of op de bank.

De haartjes tussen de voetzooltjes moeten wel kort gehouden worden. Er blijven makkelijk steentjes, schelpjes en zand tussen zitten. Bovendien blijft de sneeuw ook tussen de zooltjes zitten en dat kan heel pijnlijk voor hem zijn, denk aan bevroren sneeuwklonten.

Voor Dexter is het hoog tijd om zijn pootjes te verzorgen. Dus Dexter op een tafel gezet en met z’n tweeën  houden wij Dexter in de juiste stand om er goed bij te kunnen, zonder zijn pootjes te draaien. Dexter vind dit geen leuke bezigheid, maar het moet echt eventjes.

“Wafwoef: Ja hoor! Jullie hebben makkelijk praten, maar ik moet het ondergaan.Wroeff”

Gelukkig hebben wij net een nieuwe schaar gekocht, eentje die wel goed en makkelijk knipt.

img_4070

Lukt het jou wel goed om de poothaartjes te knippen? Of durf je het niet aan en ga je liever naar de Hondentrimmer?

Er is hier een foefje voor. Ga met je vingers over het pootje en stop precies daar waar de nagels eindigen. Dan kan je veilig met de schaar de haren knippen. zonder de nagels mee te nemen.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: