Waar komt je puppy vandaan?

sjh_8861

Heb je ervoor gekozen om een hondje in huis te nemen en dan het liefste een puppy? Bedenk dan héél goed waar je het hondje vandaan haalt.

Koop geen hond bij een malafide hondenhandelaar! 

Dit zijn handelaren die alles voor het geld doen en beslist geen aandacht geven aan het welzijn van de teefjes.De teefjes worden puur voor de ‘productie van puppy’s’ gehouden. Ze hebben zo min mogelijk contact met mensen en verblijven vaak in erbarmelijke ruimtes.

De teefjes worden gedektdoor een reutje, zonder controle van afkomst en gezondheid. Ze worden niet geregistreerd en er is geen geldige stamboom.

Er is vaak inteelt, waardoor de pup’s vaak last hebben van erfelijke ziektes en gedragsstoornissen.

Als je echt een pup wil, informeer dan bij Raad van beheer, of de Dierenbescherming. Zij weten je de juiste adressen van goede fokkers te geven. Lees ook eerst waar een goede fokker aan moet voldoen. Een niet beroepsmatige fokker heeft minder dan  20 pups per jaar.Dat betekent wel dat je geduld moet hebben.

Realiseer je dat een goede pup bij alle goede fokkers ongeveer hetzelfde kost. Dan moet je al gauw aan een bedrag van €750 – €1.000 denken. Bedenk dat een hond aan voeding, verzorging en dierenartskosten per jaar ook al gauw €1.000,- per jaar kost. Kun je dit niet opbrengen? Begin dan niet aan een hond!

Waar je natuurlijk ook heel goed aan kan doen is een hond(je) uit het asiel halen. Daar doe je natuurlijk altijd goed aan, maar bedenk eerst wat je van een hond verwacht en wat de hond van jou kan verwachten. Geef ze een liefdevol en zorgzaam thuis.

Via Facebook volg ik Cavalier vrienden die bijvoorbeeld een teefje bij een voormalige hondenhandelaar vandaan komt. Deze mensen geven het teefje liefdevolle jaren die haar dan nog rest en behandelen haar met heel veel respect.

Met de campagne Stop foute puppyhandel! pleit de Dierenbescherming Nederland voor betere overheidsregels om pups te beschermen. Steun onze oproep aan staatssecretaris Van Dam voor betere wet- en regelgeving op het gebied van puppy handel.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: