Ander voer voor Dexter

img_3358

Dexter krijgt sinds deze week andere brokken en hij mag daarnaast niets extra’s meer hebben. Dus geen kaas, broodkorstjes, hondenkoekjes en geen vleespasta door zijn brokjes. Dat wordt dus weer een flinke opgave om Dexter toch te laten eten. Ik kijk eerst hoe Dexter op deze brokjes reageert. Hij wordt echt getrokken door de geur en hij vind ze blijkbaar ook echt erg lekker. Die stap hebben wij dus al gewonnen.

De eerste dag zette ik zijn gevulde voerbak op zijn normale etenstijd klaar.

“Wafwaf: Lekker, krijg ik eindelijk iets te eten. Ik krijg verder helemaal niets. Ik ga bij de kast staan en kijk Gretha héél lief aan, maar ze doet net of ze mij niet ziet. Maar nu krijg ik eindelijk iets te eten. Het ruikt heerlijk!”
Wafwef, ja da-ag, ik ga echt geen kale brokjes eten hoor.”

Dexter houd zijn snuit boven de brokjes en draait gelijk zijn koppie om en loopt weg. Vervolgens kan ik Dexter niet verleiden om toch te eten.
De volgende dag het zelfde ritueel. maar ’s avonds zet ik zijn brokjes op de salontafel en laat Dexter één brokje uit de hand eten. Dexter wordt getrokken door de geur, dus ik zet zijn bakje op de grond en zowaar….Dexter gaat eten. Hij eet vrolijk zijn hele bakje leeg.
De derde dag herhaal ik het zelfde ritueel, maar helaas Dexter trapt er niet weer in. Bij de godsgratie eet hij een klein beetje brokjes, omdat ik hem spelenderwijs de brokjes voer. Hij tikt steeds tegen mijn been aan, in de hoop dat ik hem weer wat geef. Zo eet hij een halve bak leeg.

“Wafwaf: Het gaat zo goed Gretha. Ik tik jou aan en jij geeft mij een paar brokjes, die jij op de vloer legt en ik eet het op. Waf, gezellig toch?”

Gisteren ging het gelukkig een stuk makkelijker. Ik speelde wel even een spelletje met Dexter. Ik pakte zijn bakje met voer en deed alsof ik deze wou wegwerpen. Dat vond Dexter wel interessant en ging dus snel zijn brokjes uit de bak eten. De hele bak leeg!
Nu door gaan op deze manier, in de hoop dat hij eindelijk zelf spontaan gaat eten uit zijn bak. Ben erg benieuwd of ik het deze keer het langste kan volhouden.

Hoe pak jij het aan als je hond niet wil eten?

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: