Trainen om brokjes te eten (2)

Helaas ben ik gisteren weer in de fout gegaan.

Ik heb Dexter ’s morgens en een keer in de vroege middag zijn voerbakje met alleen de brokjes erin gegeven. Beide keren draaide hij gewoon zijn koppie om en ging dus weer niet eten. En weer haalde ik beide keren na een half uur zijn bakje weg. Op zijn normale voertijd geef ik Dexter weer het bakje brokjes. Meneer loopt mee, maar haalt zijn neus op en loopt weer weg. Ach nee hè, wat moet ik nu doen? Ik ga de fout in, want ik vind dat Dexter moet eten. Dus meng ik zijn brokjes met een beetje vleespasta. Plotseling staat er een enthousiast hondje naar mij te springen.

“Mmmmmwaf, ik ruik iets lekkers. Eten!!! Jippiewafwaf”. 

Ik zet het voerbakje neer en Dexter begint smakelijk te schrokken, alsof hij nooit eten krijgt. Ik weet ik had het anders aan moeten pakken. Voer neerzetten, na een half uur nog niet gegeten, dan weg halen. Vandaag niet gelukt, dan morgen weer proberen, desnoods de volgende dag weer. Zo moet je je hond datgene leren eten zoals jij dat graag wil.

Ik kan gewoon niet tegen die vragende oogjes. Ik weet dat Dexter het zo nooit zal leren, maar ach….blijf eens nee zeggen.Dexter houdt het langer vol dan ik, dat blijkt maar weer.

Ik vind het trouwens nog steeds ongelofelijk zoals Dexter soms zijn ongenoegen laat blijken. Wil ik hem een brokje geven, iets dat hij dat ziet als een lekker snoepje, maar hij hout zijn bekkie stijf dicht. Stop ik het dan toch in zijn bek, dan laat hij het gewoon rustig uit zijn bekkie vallen.

Heeft jouw hond ook van die vreemde manieren met het eten?

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: