Oeps, Dexter je snurkt!

img_3529Er zijn momenten dat we de TV iets harder moeten zetten, of dat we iets luider tegen elkaar moeten praten, want dan snurkt Dexter behoorlijk. Vaak probeer ik hem wakker te roepen, in de hoop dat hij zelf even anders gaat liggen. Maar meestal is dit tevergeefs. Dan tilt hij net even zijn koppie op, kijkt me verwart aan en laat zijn koppie gewoon weer zakken. Soms duw ik voorzichtig zijn slaapkoppie iets omhoog, dat mag dan even helpen, maar al snel ligt hij gewoon weer zoals hij graag wil. Stiekem hoop ik dan dat hij even op gaat staan om vervolgens op zijn buikje te gaan liggen. Dan snurkt hij namelijk niet.

Als Dexter zo ligt te snurken moet ik er toch ook wel vaak om lachen. Zo’n klein hondje en dan zo snurken. (hihi)

Maar honden  zoals de Cavalier King Charles, de Mopshond, de Engelse en de Franse Buldog, en soortgelijke hondjes, zijn honden met een korte snuit. Dit noemen ze brachycephalen. Deze honden hebben vaak kleine neusgaten, een volle neus (veel weefsel, weinig lucht), een te lang zacht gehemelte (huig), een kleine keel en een nauwe luchtpijp. (info van MC voor dieren)

Veel van deze hondjes snurken en veel eigenaren beschouwen dit als passend bij het ras.

Ik ga je niet bang maken, maar ik wil wel dat je weet dat je je hondje toch goed in de gaten moet houden. Gaat je hondje benauwd ademhalen, raadpleeg dat de dierenarts. Hij/zij kan zien of het gevaarlijk wordt voor je hondje.

Er zijn mensen die zich behoorlijk kunnen ergeren aan dat gesnurk. Nu begrijp ik dat heus wel een beetje. Maar laten wij wel bedenken dat wij dit erg mooie, lieve hondjes vinden, die door de mensen zo zijn gefokt, omdat wij mensen dit zo schattig, zo mooi vinden.

Ik ben stapelgek op mijn Cavalier Dexter. Het gaat mij vooral om het karakter van de Cavalier, met of zonder korte snuit.

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: