Heerlijk in het bos wandelen

Wafwaf:”Overal ruik ik interessante berichten van andere honden die hier al eerder waren. Gelukkig wordt mij meestal voldoende tijd gegund om het bericht helemaal te besnuffelen en te begrijpen. Natuurlijk laat ik ook mijn bericht achter, ik ben immers een reu! “

Dexter kan soms bij ieder grassprietje of  takje stilstaan. Dan  wil meneer  eindelijk weer verder lopen om vervolgens een meter verder weer stil te staan  om te ruiken. Als wij het vervelend vinden dat hij steeds stil staat en van links naar rechts zwalkt, dan houden wij de lijn kort en lopen wij gewoon door tot daar waar hij los mag lopen. Als wij ergens lopen waar hij niet los kan lopen, geven wij Dexter niet de gelegenheid om overal te snuffelen of een berichtje achter te laten. Meestal doet Dexter dit vrij goed.

Wafwaf:”Laatst liep ik met Gretha over de haven van Urk. Sjaak was weggegaan en dat vond ik erg vreemd. Gelukkig ging Gretha met mij wandelen. Wafff, wat veel vreemde geurtjes waren daar. Het rook hier heel anders dan thuis! Waf, waf, ik werd er een beetje nerveus van. Wist niet waar ik het eerst moest gaan ruiken. Ik vond de ene geur nog interessanter dan de andere. Gretha begon al een beetje te mopperen op mij en zei dat ze het zo niet echt gezellig vond met mij. Maar ja, waf, ik miste Sjaak, wist niet waarom die was weggegaan en ik had toch ook de behoefte om zoveel mogelijk berichtjes te besnuffelen.”

Hoe ga jij met je hond wandelen? Mag hij/zij lekker overal snuffelen of heb je daar gewoon niet voldoende tijd voor. Hoe los jij dit dan op?

dexter-662-van-799

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: