Eén en al onschuld.

img_3689Dexter heeft nooit de neiging gehad om meubels, kranten of wat dan ook bewust te vernielen. Alleen als pup zijnde raakte een knuffelbeestje door het spelen wel eens kapot en kwam de vulling er wel eens uit wat dan weer door Dexter erg interessant werd gevonden, dus werd de knuffel helemaal leeg geschut, met als gevolg dat de kamer bezaaid lag met deze vulling. Wij hebben Dexter nooit kunnen betrappen op het kapotbijten van bank, kleed of stoelpoot. En toch laat Dexter een schadespoor achter in huis. Hij heeft namelijk de akelige gewoonte om met zijn pootjes, dus nageltjes, over de deur te schrapen. Dit doet hij als wij naar bed gaan en ‘s-morgens vroeg als meneer wakker wordt en er nog niemand beneden is. Ook heeft hij dan de gewoonte om te krabben aan de kast, waar zijn voer en koekjes in liggen. Dexter krabt niet omdat hij het tijd vind om uit te gaan. Eigenlijk geeft hij dat nooit aan. Nee, wij denken dat het gewoon een manier is om aandacht te vragen. Helaas blijkt het bij Dexter erg moeilijk te zijn om hem dit af te leren. Als Dexter s’morgens tegen de deur krabt, gaat Sjaak wel snel naar beneden om Dexter terecht te wijzen, maar dan ligt Dexter al onschuldig te kijken vanuit zijn mand. Dan wordt hij wel bij zijn nekvel gepakt, maar wij twijfelen of hij dan echt wel weet waar het over gaat.

Misschien is het verstandig om er een training op na te slaan, misschien weten wij dan een manier te vinden om hem deze slechte gewoonte af te leren. Tja, er is geen enkele hond 100% perfect, dus ook onze Dexter niet, hoewel hij voor ons wel de perfecte hond is!

Vernield jouw hondje ook wel eens iets? Wat onderneem je daar dan tegen?

 

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: