Dexter en zijn gewoontes

 

Wij weten niet hoe een andere hond kan reageren, maar Dexter houdt van gewoontes.

Zo is Dexter gek op broodkorstjes. Maar dan niet gewoon gegeven.

“Waf-woef, Kom op dan, gooi maar. Ha waf ha het is toch veel leuker om te spelen? Dan kan ik er lekker achteraan rennen. Leuk!!” 

Tijdens ons dagelijkse diner, ligt Dexter ergens in de kamer te slapen.

“Waf, Ik doe lekker net alsof ik slaap, maar ik heb mijn oren open en ik kijk stiekem af en toe onder mijn wimpers door. Waf, ik hou ze goed in de gaten, maar laat dit niet merken”

Hij blijft dan ook rustig doorslapen, totdat… wij ons (zonder iets te zeggen) schaaltje met yoghurt leeg schrapen. Dan komt Dexter snel aangetrippeld en wacht totdat hem een nagenoeg leeg schaaltje wordt aangeboden.

“Hmmm-waf, bij wie zal ik het eerste langs gaan? Even denken, zal ik eerst naar hem of zal ik eerst naar haar?”

Soms wil hij eerst het schaaltje van Sjaak leeglikken, maar soms kiest hij er liever voor om eerst mijn schaaltje leeg te likken. Meneer kiest!

 

Ook gaan wij al geruime tijd ’s avonds niet meer met hem uit, want hij vond dat een straf. Met andere woorden, Dexter ging in de remmen en weigerde om mee te gaan. En toch, Dexter is ondertussen iets ouder geworden en daarom vonden wij het tijd worden om hem ’s avonds weer uit te laten, mits Dexter zelf ook wil. Afijn, na twee ȧ drie keer, sprong Dexter spontaan op uit zijn slaap, huppelde naar de deur en weer dansend terug naar mij, met een vragend koppie: “ Waf,Kom je nog mee?”

Hoe kan Dexter dit nu toch onthouden en er vanaf die tijd een gewoonte van maken om rond hetzelfde tijdstip, met hetzelfde ritueel voorafgaande. Nu moet je weten dat Dexter zelden of nooit vraagt om te worden uitgelaten. En zo heeft Dexter nog een aantal vaste gewoontes.

Wonderbaarlijk hoe een hondje zichzelf gewoontes kan aanleren die wij hem zeker niet bewust hebben aangeleerd.

dexter-95-van-799

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: