Dexter en zijn eetprobleem

sjh_1322

Dexter is al sinds Dexter bij ons in huis is, zijn een probleem met het eten.

Hij is nu 4 jaar en wij hebben echt heel veel geprobeerd om hem spontaan aan het eten te krijgen. Al toen Dexter slechts 3 maanden was, moesten wij hem naar zijn voerbak lokken. Dat ging met een speelbal, waar hondenbrokjes in kon worden verstopt, een Kong, een speciaal middeltje van de dierenarts, wat over zijn brokjes werd gedruppeld, zodat de geur aantrekkelijker werd. Kleine hoeveelheden hondenpaté door zijn brokjes geroerd en ook gekookte kipfilet. Helaas niets hielp, of het hielp voor slechts een paar dagen, dan had Dexter er al weer genoeg van. Net als wij dachten dat wij de strijd hadden gewonnen, begon het weer opnieuw.

Op dit ogenblik heeft Dexter een doffe vacht en schilfertjes op zijn huid. Een doffe vacht kan te maken hebben met een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Ook kan het zijn dat Dexter niet zo goed tegen de voedingsstoffen kan die in de hondenpaté zit.

Dus heb ik besloten dat Dexter nu eindelijk maar eens moet leren om alleen zijn brokken te eten, want daar zitten wel de juiste voedingsstoffen in. Dus lok ik Dexter om zijn brokjes als snoepjes te eten.

”Wafwaf: Mmmmm, dat lust ik wel. Eén brokjes hap…Twee brokjes, hap hap. Waf, nu gooit ze een brokje in mijn bakje, smikkel hap.Drie brokjes in één keer, Vier brokjes , 6 brokjes. Mmm, lekker hap hap.

Ja, da-ag, nu niet een heleboel in één keer in mijn bakje! Waf, nu weiger ik om verder te eten, voer mij ze maar stuk voor stuk. Is toch veel gezelliger?” 

Ik was in euforie toen Dexter uit zijn bakje ging eten, maar ik begrijp er verder niets van. Zodra ik de bodem van zijn bakje vol gooi, weigert hij om verder te eten.

Ik weet maar al te goed dat Dexter mij steeds weer manipuleert als het om eten gaat. Ik moet gewoon zijn bakje met voer neer zetten, en na een half uur weghalen.

Dan kan hij het op een later tijdstip nogmaals proberen. Maar al sinds Dexter in ons leven is, vind ik al snel iets zielig voor hem. Hij is immers een klein hondje. En dan dat koppie die je zo lief kan aankijken. Tja, Dexter probeert van alles als hij maar aandacht krijgt. Maakt niet uit hoe, de goede of de slechte manier.

 

Gepubliceerd door www.cavalierdexter.nl

Deze Blog is bedoeld om ervaringen en ideeën met hondenliefhebbers, en dan met name liefhebbers van de Cavalier King Charles te delen. Ook wil ik je graag laten meegenieten van de belevenissen van mijn Cavalier Dexter. "Dexter from the Charming Cavalier".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: